www.tukartayarbaru.blogspot.com : Email. tukartayarbaru@gmail.com

Wednesday, 4 May 2011

ELAUN BILAL,SIAK NAIK 80 PERATUS. BENARKAH? Negeri Bn atau PR?


GEORGE TOWN: Kira-kira 800 bilal dan siak di negeri ini akan menerima kenaikan elaun sebanyak 80 peratus mulai 1 Jun ini.

Timbalan Ketua Menteri I Datuk Mansor Othman berkata kenaikan itu melibatkan peruntukan daripada kerajaan negeri dan Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP).

Beliau berkata dengan kenaikan itu, kira-kira 400 bilal yang ketika ini menerima elaun sebanyak RM180 sebulan akan menerima RM324 sebulan, manakala elaun bagi kira-kira 400 siak akan dinaikkan kepada RM360 sebulan daripada RM200 sebulan.

"Keputusan untuk menaikkan elaun bilal dan siak ini dibuat pada mesyuarat MAIPP dan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri bahagian agama Islam minggu lepas," katanya pada sidang akhbar di sini, Rabu.

Mansor berkata kerajaan negeri akan menanggung 70 peratus daripada perbelanjaan berkenaan yang berjumlah kira-kira RM2.3 juta manakala MAIPP pula menanggung 30 peratus kos terbabit, berjumlah hampir RM985,000. -BERNAMA

p/s; Umno, Gerakan dan BN patut malu pada diri sendiri bila kerajaan PR yang diketuai oleh DAP telah menaikkan elaun Bilal dan Siak sebanyak 80 peratus.

MCA pula ugut pada Najib, boleh terima PAS tapi kena pastikan PAS buang cita-cita nak laksanakan hukum Islam dulu. Sipa lebih jahat, MCA atau DAP?


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

 

About Me

tukartayarbaru
BERIKHTIAR DAN MENDOAKAN KESEMBUHAN SEMUA
View my complete profile

tukartayarbaru

tukartayarbaru

Malaysiakini

Harakah

Utusan Online

Kosmo Online