www.tukartayarbaru.blogspot.com : Email. tukartayarbaru@gmail.com

Thursday, 19 May 2011

NAZRI TAKUT BRAHIM ALI? PERLUKAH DARAH MENGALIR BARU NAK BERTINDAK......!

Anggota parlimen Klang Charles Santiago pula berkata, apa pun sentimen dalam masyarakat pada masa ini, tiada yang "seburuk ucapan Ibrahim".

"Tiada sesiapa bercakap tentang perang salib. Hanya Ibrahim yang sediakan pentas untuk orang Islam menentang orang Kristian."

Katanya, sekiranya Ibrahim terus dibiarkan tanpa dihukum, kenyataannya menyebabkan pelbagai kesan lain, seperti menghalau pelaburan asing, mengancam keharmonian, sekali gus memusnahkan konsep 1Malaysia.

NONEPemimpin GERAKAN Pulau Pinang Baljit Singh pula mempesoalkan sama ada Nazri menunggu "darah mengalir" sebelum mengambil tindakan sepatutnya.

"Kenyataan Ibrahim, jika dibenarkan bertukar kepada aksi, boleh mencederakan orang.

"Adakah Nazri menunggu darah mengalir baru akan mengambil tindakan yang sesuai?" tanya Baljit dengan marah.

Baljit juga menyufatkan ucapan Ibrahim itu berbaur hasutan dan boleh menyebabkan perselisihan antara kumpulan agama.


(Lihatlah betapa kedunguan tindakan Nazri yang membiarkan Ibrahim Ali daripada terkena sebarang tindakan berbaur hasutan yang boleh menyebabkan persengketaan antara agama. Untungnya Ibrahim Ali yang bernafas Umno. Sudah le menipu rakyat Pasir Mas apabila bertanding atas tiket PAS kita cuba menjadi jaguh kampungan pada Melayu Umno yang tengah nazak. Kita mencabar Nazri supaya menjadi anak jantan untuk mengambil tindakan segera terhadap Ibrahim Ali. Malu lah kita sebagai warganegara Melayu apabila orang bukan Melayu kasi warning...."takkan tunggu darah mengalir baru nak ambil tindakan...". Maruah Melayu terhina sebab Ibrahim Ali.sungguh memalukan.................... Nazri pula jadi penipi disiang hari...)

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

 

About Me

tukartayarbaru
BERIKHTIAR DAN MENDOAKAN KESEMBUHAN SEMUA
View my complete profile

tukartayarbaru

tukartayarbaru

Malaysiakini

Harakah

Utusan Online

Kosmo Online