www.tukartayarbaru.blogspot.com : Email. tukartayarbaru@gmail.com

Tuesday, 7 February 2012

MUDAHNYA CUCI DOSA CARA SHAHRIZAT. KHIR TOYO BOLEH BELAJAR....

Sejak balik dari menunaikan umrah petang Jumaat hingga Ahad Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil jenuh kena bersilat dengan soalan mengenai kontroversi Pusat Fidlot Nasional (NFC).
Selepas di Lapangan Terbang Kuala Lumpur sejurus tiba, Sabtu di Beruas dan hari ini selepas majlis di Wad Bersalin, Hospital Kuala Lumpur (HKL).
Apapun Ketua Wanita UMNO itu yang akan masuk kerja balik Rabu ini selepas bercuti tidak berganjak dari pendiriannya tunduk pada tekanan agar letak jawatan menteri.
"Sebagai seorang peguam dan bekas majistret, saya tidak menghukum seseorang itu bersalah sehingga terbukti demikian. Itu undang-undang dalam negara," katanya ketika menjawab soalan wartawan selepas majlis penyampaian hamper sempena sambutan Maulidul Rasul di HKL.
Beliau menyifatkan tuduhan atau tohmahan seperti yang dihadapinya berkaitan kontroversi NFC sebagai perkara biasa yang dialami seseorang pemimpin. 
Malah, beliau juga memahami apa yang dilakukan oleh pembangkang adalah semata-mata untuk melemahkan semangat beliau selaku Ketua Wanita UMNO, yang juga menjadi kekuatan kepada parti itu dan Barisan Nasional (BN).
"Di serata dunia, setiap kerajaan dan setiap parti politik, sama ada anda dengan kerajaan atau dengan pembangkang, anda melalui tempoh yang penuh cabaran. Tidak ada yang luar biasa atau aneh.
"When you are a leader, you will always (be) on the line of fire," (apabila anda jadi pemimpin, anda akan sentiasa berada di sasaran serangan), katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian hamper sempena sambutan Maulidul Rasul, di Wad Bersalin, Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini.
Shahrizat berkata beliau tidak akan menjawab soalan-soalan berkaitan dengan NFC kerana siasatan sedang dijalankan dan meminta semua pihak tidak melabelkan beliau bersalah sehingga keputusan dibuat.
Beliau juga enggan mengulas desakan bekas Ketua Wanita UMNO Tan Sri Rafidah Aziz supaya berundur kerana tidak mahu bersikap kurang ajar pada orang yang lebih tua daripadanya.
"Saya tidak mahu serang orang yang lebih tua daripada saya, saya datang dari keluarga di mana ibu bapa saya mengajar saya untuk tidak kurang ajar kepada sesiapa, lebih-lebih lagi mereka yang lebih tua daripada saya, jadi saya akan tutup mulut," katanya.
Mengenai pemergiannya ke Mekah,beliau berkata; "Kerana saya takut kepada tuhan, saya minta petunjuk dan bimbingan daripada Allah."
Serentak dengan itu Shahrizat menyindir dipercayai merujuk kepada Pengarah Stratejik PKR Rafizi Ramli yang kebelakangan ini kerap membuat kenyataan dakwaan mengenai NFC.
 "Semalam, apabila saya pergi ke Perak, ramai Wanita memberitahu saya bahawa terdapat seorang ahli pembangkang muda yang sering mengendap saya sejak tiga bulan yang lalu.

0 comments:

Post a comment

Popular Posts

 

About Me

tukartayarbaru
BERIKHTIAR DAN MENDOAKAN KESEMBUHAN SEMUA
View my complete profile

tukartayarbaru

tukartayarbaru

Malaysiakini

Harakah

Utusan Online

Kosmo Online