www.tukartayarbaru.blogspot.com : Email. tukartayarbaru@gmail.com

Tuesday, 6 September 2011

PANAS...! SEORANG MENTERI KABINET NAJIB SEORANG GAY, SIAPA DIA? Sila saksikan..........

 

Sehari dua yang lalu Malaysia Today telah mendedahkan satu kabel dari WikiLeaks yang mendakwa seorang Menteri dalam kabinet Najib adalah Gay.. biarpun tidak disiarkan oleh Utusan, ramai rakyat Malaysia telah mengetahui tentangnya.

Tapi hingga ke hari ini masih tiada sebarang penafian dari Menteri tersebut.. jika ianya adalah tidak benar sila nafikan.


Ni dari blog Chegu Bard..

Semua pasti tidak lupa dengan keghairahan Utusan Malaysia yang memanipulasi maklumat yang didedah wikileak yang kononya mendedahkan kabel sulit US yang mengaitkan Anwar dengan sesuatu yang negatif. Maklumat tersebut yang sejengkal sudah jadi sedepa dipusing Utusan Malaysia.

Namun terbaru laman yang sama wikileak juga telah mendedahkan nota sulit US yang berbunyi :

Mengikut pendedahan WIKILEAKS yang terbaru, bekas Duta Amerika ke Malaysia melaporkan:

Anwar's prosecution is not part of a morals campaign. The GOM does not aggressively target non-heterosexual behavior; if it did so, a recent cabinet minister, senior staff associated with PM Najib and other prominent citizens linked to the government also would find themselves under investigation.

TERJEMAHAN: Pendakwaan Anwar (untuk kes liwat II) bukanlah kempen untuk memperjuangkan moral. Kerajaan Malaysia tidak agresif di dalam membasmi amalan homoseks; jikalau tidak nescaya seorang ahli kabinet yang baru dilantik, pegawai kerajaan yang berkaitan dengan Najib serta beberapa tokoh penting yang berkait rapat dengan kerajaan akan turut sama disiasat (atas tuduhan homoseks)
 
Namun Utusan Malaysia terus senyap dengan tuduhan ini. Sememangnya majoriti rakyat Malaysia maklum. Pendakwaan Liwat 2 ke atas Anwar bukanlah tujuannya untuk memperjuangkan Islam ataupun nilai-nilai moral. Ianya bertujuan untuk memusnahkan apa-apa harapan bagi Anwar untuk menjadi Perdana Menteri.

che'GuBard ingin mencabar kepimpinan UMNO atau mana - mana NGO 'tanggungan' regim untuk mendesak pihak berwajib memulakan siasatan serta mendedahkan nama-nama orang yang disebut dalam laporan bekas duta Amerika ke Malaysia ini.

Mungkin sahaja US tahu siapa mereka dan mereka ini duduk dikedudukan strategik negara berpotensi untuk diugut apabila tiba masa US atau sekutunya memerlukan sesuatu dari negara.

Rakyat perlu buka mata kerana ini menunjukkan sikap sebenar pemimpin Umno / Bn mahupun agen-agen mereka dalam menangani perkara seperti ini. Bila untung Umno bising bila mereka diserang Umno diam...

Nota tambahan : Blogger Umno pernah membangkitakn perkara ini dengan membangkitkan seorang Menteri Kabinet dari Johor seorang gay klik sini untuk baca lanjut.

Chegu Bard

www.anaksungaiderhaka.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

 

About Me

tukartayarbaru
BERIKHTIAR DAN MENDOAKAN KESEMBUHAN SEMUA
View my complete profile

tukartayarbaru

tukartayarbaru

Malaysiakini

Harakah

Utusan Online

Kosmo Online